FUE Sakal ekimi, yüzdeki sakal ve bıyık bölgelerindeki kılsız donör bölgeye saçlı deriden mikro motor yardımıyla alınan kıl köklerinin açılan kanallara ekilmesi işlemidir. Hastalarda sakal çıkmaması genetik, sonradan meydana gelen travmatik olaylar, hormonal bozukluklar gibi faktörlerden kaynaklı olabilmektedir. Kimi hastalarda yüz derisinin deforme olması, yanması veya büyük çaplı yaraların iyileşmesi sonucu oluşan izlerde sakal ve bıyık bölgesinde kıl çıkmayabilmektedir. Bu vakalar sonrası izler silinemeyebilir ancak FUE sakal ekimi sayesinde kamufle edilebilmektedir.
FUE sakal ekimi için hastaların mevcut bazı durumlara sahip olması gerekmektedir.
FUE sakal ekimi, sakal ekimi işlemleri arasından bilinen uygulamalardandır. FUE tekniği daha çok tercih edilen ve bilinen tekniklerdendir de denebilir. Ekimin gerçekleştirileceği alanda hastaların süreci daha rahat ve konforlu geçirmesi açısından lokal anestezi uygulanmaktadır. İlk olarak ekimin yapılacağı alanda FUE uçlar yardımıyla kanallar açılır. Ardından iki kulağın arasını kapsayan ense bölgesi tıraş edilir ve kıllar milimetrik uzunluğa getirilmiş olur.
Ense kökünden greft adı verilen en fazla beşli kökleri mikro motor toplar ve ayrıştırır ve açılan kanallara ekim işlemi yapılır. FUE tekniğinde genellikle ensede yer alan saç köklerinden faydalanılır. Sakal ve bıyık ekiminde ekim açısı sakalların çıkış yönü açısından önemlidir. Açılan kanalların da mümkün olduğunca küçük ve düzenli olması iz kalamaması açısından önemlidir. Hastanın saç ve sakal rengi farkı göz önüne alınarak kıl seçimi yapılması da uyum açısından elzemdir.
Yayınlanma Tarihi: 18 Ekim 2020
Güncellenme Tarihi: 04 Şubat 2021